Söndag, söndag underbara söndag

Nu när söndagen börjar lida mot sitt slut, kan jag summera dagen med:

En underbar kursavslutning på gunvald.se kommer att sakna kurserna och det kommer alltid finnas i mitt minne. Kursdagen började med att jag var ensam på aktiveringskursen, privatträning är aldrig fel. Vi tog en liten promenad och prata massa hund och även så fick Ross använda nosen lite. Vilket resulterade i mycket bus och kamp och han trivdes som fisken i vatten =) Jag skulle också kasta min doft jag valt in i ett buskage, då skulle Ross leta efter den, och när han hittade min rökelse skulle man vara snabb på klickern, och sedan börja busa, leka, kampa.. Men... Ross är ju inte världens smartaste alla gånger, jag fick mig ett gott skratt. :D Han hittade en vattenpöl, han ville dit och bada, han satte sig på doften, (rökelse i en liten tygpåse) han la sig ner på den, han stampa på den och efter en stunds pockande och kommandot "leta" hittade han en pinne och började leka med den. Min gosegris!

Efter min aktiveringskurs var det dags för koppelkurs, Jag har lärt mig mycket, jag vet att ibland (läs för ofta) är jag för slarvig och missar många tillfällen och jag känner mig fortfarande inte bra när jag får hundmöten, Men ändå hoppas jag att nåt har sjunkit in. När jag är ensam med Ross och tar en promenad, speciellt efter han har fått göra nåt, då går det jättebra! inget dragande.

När kurserna var slut, erbjöds jag och ett annat par med en schäfertik vara med på friträningen. Men efter en veckas maginfluensa så kände jag mig helt slut och åkte hem, hade gärna vart kvar om jag orkat, men det får bli en annan gång, är friträning nästan varje söndag o fler söndagar kommer. =)

Jag åkte för att lämna Ross. Jag hann tillomed me en tidigare buss och slapp vänta 30 minuter som jag fått göra alla andra söndagar. underbart.

Min pappa och farbror var hemma hos Ross familj när jag kom dit. Mycket trevligt att få träffa de lite. Middag avnjutes hemma hos familjen Ross 9 personer och en hund med mat, hämtat från Kina. Sedan var det barnprogram för alla barn, bland annat djursjukhuset, där de var på kolmården och fick avliva ett lamaföl med bultpistol, bra för barnen kan man fråga? dock visades det bra nog inte på tvn, men man fick höra ljudet. Efter det var det dags för "hål i väggen". I soffan sitter 5 vuxna och skrattar så de nästan kissar på sig =)

Fick skjuts hem av Pappa o Farbror. När jag kom hem hade mamma klassfest och jag möttes av massor av nyfikna ögon (15 elever). In på rummet och byta om. När alla elever gått, blev det en snabb dusch och nu "tittar" jag på "The Guardian" min favoritfilm.

Imorn ska jag försöka hinna klippa mig, och köpa nya linnen, för det behöver jag. Ett par nya jeans också för mina har gått sönder.

Nä. Kanske ska titta lite på filmen =)

Tjing...

Söndag... Imorgon är det en ny arbetsdag!

Jag tänker fortsätta med glädjeyra!  -15,5 kg idag!  Känns helt fantastiskt! just det jag har också gått ner 14 cm runt magen!  Helt otroligt!

Snart ska jag gå å hämta Ross, vi ska på kurs, det är sista gången idag. Känns lite trist men det kommer ju fler kurser =)
Kan verkligen rekommendera kurserna på Gunvald.se  Har lärt mig massor och Ross har verkligen utvecklats!

Får se vad jag hittar på efter kursen om jag inte kan vara hos min pappa måste jag vara hemma med mamma o 18 elever. vi får väl se.

Tjing......

Marley och Jag

Dagen har bestått av att läsa, läsa och åter läsa. Jag började tidigt imorse med att börja på boken "Marley och Jag" av John Grogan. Handlar om en busig liten labrador från valp till gammal.. tårdrypande..

Nu är klockan tio i sju och jag har läst sen kl, 9 imorse. Jag har ingen annan bok att läsa för tillfället. HAr fått många tips, men vi får se vad som kommer härnäst.

Jag har provat gamla kläder idag, kläder som jag inte haft på länge, och kläder jag fått av min mamma som är snygga som jag inte kunnat haft. När jag började med att äta bättre för (på måndag) 4 månader sen, fick jag ett par jeans av mamma som hon inte kunde ha. Jag prövade de då, men jag fick inte upp de över låren. Jag har provat de någon gång i månaden för att se hur det utvecklas, jag kunde få upp de längre, men inte över rumpan, tillslut fick jag upp de på rumpan men omöjligt att knäppa. Idag provade jag som sagt de igen och "klick" de gick att knäppa, både mamma o jag tittade på varandra och sen kom glädjetjutet, jag blev jätteglad och insåg att jag verkligen har gått ner i vikt. Jag provade även min kavaj, när jag köpte den kunde jag inte knäppa den o har aldrig kunnat det. Men för skojs skull provade jag o ja.. inga problem att knäppa den, den var nästan lite för stor..... =D Ingen är gladare än jag.

Jag fick ytterligare lite kläder av mamma varav en jättefin kjol i khakigrön o rosa, mycket fin. ska se om ja kan fota lite men som sagt måste rummet städas först.

Imorgon tänkte jag ställa mig på vågen igen och jag ska även mäta mig. Har ju hittills gått ner 13,6 kg och massor med centimeter. Jag tog fram måttbandet och drog det runt magen från startmått och herregud vilken stor mage jag haft, finns inte mycket kvar. Det västa är att nu måste jag verkligen sätta igång med träningen för att jag ens  ska ha en spottstyver till att huden ska dra ihop sig lite.



Min bästa vän, måttbandet...;)


 
En bra lördag med förhoppningsvis lite bra film, annars drar jag på en dvd. =) The guardian står på kö. Mamma köpte lite glass till mig också så det ska bli glass med banan. =) Lite belöning för mödan och om 1,4 kg ska jag gå på en sminkkurs på makeup store, det har jag sagt så länge att jag ska göra så nu är det inte många kilon kvar.

Nu ska jag "börja" städa i rummet, så får jag fortsätta imorn, Imorn är de hundkurs, ska hämta Ross imorn förmiddag och åka till kursen. Sen blir det eventuellt en kväll spenderat hos min pappa om han inte hittar på nåt annat.

Tjing....

Uttråkad....................

Det är inte kul att ligga hemma ensam.. Är jätteuttråkad och inget händer. Skulle ju få gå på homeparty ikväll, skulle ju bli riktigt roligt att få bli lite generad o fnissa lite, (är inte tupperware om ni trodde de) =P

Nä. Jag har beställt lite julklappar och presenter, så jag får min beskärda del av det roliga, när det är leveransdags men nu får jag ligga här i soffan o glo på film, som jag gjort halva dagen. Jag har stickat upp mitt garn, till min halsduk, så jag kan inte forsätta på den. O jag tror inte jag orkar läsa ut boken, för den är ju lite seg. Jag orkar inte gå till centrum men känns som jag måste för jag har inte nåt rikigt ätbart hemma. O blåbärssoppan har jag ätit upp.

Nåt jag måste göra däremot är att ta en lång och varm dusch, ska ta ett bad också tror jag. Kanske ska hyra en film?
Om jag orkar mej ner till centrum.

Vore ju lite trevligt att få ha en skön fredag även fast man är matt o trött i hela kroppen.

Nä.. får ta tag i mitt liv nu kanske =) Blir nog en liten tripp till centrum för att handla lite. Men det är ju pirates of the caribbean, den är ju ganska rolig, kan ju titta på den om jag inte hinner somna, för jag är ganska trött. Lite frisk luft kanske gör att jag piggnar till =)

Ingen Ross idag, känns dumt om jag ska dit o så kanske jag inte orkar gå ut, Bätte att jag känner mej friskare imorn för d måste jag städa, har lovat mamma att vi ska städa imorn för på söndag kommer hennes elever hit och då vill hon inte att jag ska vara hemma. Undrar var jag ska vara då? är ju på kursen först, men efter den? Ungarna kommer vid sex o då är jag ju hemma? Får väl fråga pappa om ja får hälsa på då jag än en gång blir tillsagd att inte vara hemma, börjar bli lite trist, har ju knappt vart hemma på en hel vecka, o de har ju inte hon heller, o så ska hon dra hit massa elever o skicka ut mej. trist.. äh, nu ska jag göra nåt. vad vet jag inte...


tjing...

Fredag.

Känns ruttet att ligga hemma ensam o inte få gå till jobbet, men jag är glad att jag blev dålig den här helgen och inte nästa. För då ska jag jobba på hundmässan, först på lörsdagen ska jag hjälpa min moster o sy hundhalsband. =) Sedan ska jag hjälpa kenneln med att ställa hundar. Håll tummarna att det går bra, 10 dogosar anmälda.
Sen när dogosarna är klara ska jag hjälpa Bettan igen innan finalerna för då blir de till o springa i finalringen om vi stannar så länge =) Jag ska sedan hjälpa till med halsbanden så länge vi får vara kvar innan de stänger =)

På söndagen ska jag sy halsband hela dagen. ska bli riktigt roligt...

Helgen efter är det FINLAND som gäller, vi ska åka på hundutställning någonstans i Finland o det ska bli riktigt roligt =) Mer om den resan kommer.

För en gångs skull kurrar magen så det är nog bäst att göra som den vill =) ÄTA!


Tjing...

Ber om ursäkt tror jag =)

Jag vet att jag inte har skrivit så mycket.


Jag ligger just nu hemma med vinterkräksjuka/maginfluensa jag vet inte riktigt vad det är. Jag har åkt hem ensam från Nina där jag vart en oduglig hundvakt som bara har suttit på toaletten o inte kommit ut. Vilken tur att lillen har en dagmatte som tagit hand om honom.

Jag har ingen energi, ligger i soffan o tittar på tv, har köpt blåbärssoppa (det bästa när man är sjuk) och vitt bröd. Allt för min kära krångliga jobbiga mage.

Alla kurser har gått jättebra med Ross, han utvecklas och blir bättre och bättre. Jag ska egentligen hämta honom imorn men jag tror inte att jag orkar. Blev sjuk i tisdags o kämpade mig hem idag. Inte roligt.

Har inte sett omvärlden på två dagar och missat att nästan all snö försvunnit till min förtjusning.

Nä, det blir en lugn kväll, tvtittande och sömn,

Sömn är den bästa medicinen som mamma brukar säga. Nu ska jag vila för kroppen är inte som den brukar.

Tjing...

Första snön...

Föll på oss idag när vi var på kurs.

Fick massor med beröm och fina kommentarer idag för att Ross inte vrålade och skrek lika mycket denna gång. Att han alltså var tyst nästan hela tiden. På aktiveringskursen fick vi fortsätta med våra krukor och en doft. Jag tog med mig rökelse och krukor, klicker och godis. Gick bra, men efter ett tag tappade han intresset och så fick jag leka med honom mer =) fick tipset att just leka massor, för att visa för hunden att den gjort rätt och bra ifrån sig. 
Sedan fick vi göra en spårruta, en trekant denna gång. I den ska man "tappa" godisar och gärna trampa på de. Sen ska hunden leta upp de.

Aktiveringskursen gick mycket bra och jag var glad för jag äntligen får veta hur jag ska tackla Ross och hans utfall och mupperier.

På koppelkursen var det bara jag och en annan schäfertik. Vi skulle ta en liten promenad. Tog en stund för att jag fick backa ganska mycket. Men jag fick ytterlgare råd och Ross skötte sig bara bättre och bättre. I dagens koppelkurs skulle vi gå i en trappa "trappträning" kort och gott ;). Det var ingen vanlig trappa, utan en sån med hål rakt igenom som man såg rakt ner i.

Vi skulle gå upp i den för att hunden skulle lära sig att lita på oss människor. Schäfertiken fick börja. Hon tyckte det var jätteläskigt och skrek. Men det viktiga var att man inte fick säga ett ord o man skulle fokusera framåt och inte vända.

Efter att tiken gått upp och ner var det min tur. Jag tog Ross i vänster hand och gick upp. Jag var beredd på att han skulle bråka och vägra men icke. Han följde mig som en klocka upp för trappan, o herre gud vad det var högt. Jag som är lite höjdrädd, shit, titta inte ner ;)
Vi gick ner, och sedan upp igen...

Gick ju bra det här.

Jag fick tipset på hur jag ska hantera honom när vi får hundmöten och hur jag ska göra. Svaret blev att han absolut inte får titta på den andra hunden, för tittar hunden inte kommer inget utfall. logiskt. samt att man inte behöver möta alla hundar utan att man kan vända och gå åt ett annat håll.

Man får vara lite oschysst men jag tycker att metoden är helt okej och den fungerar, trots att många kanske tycker att man är hårthänt.

Kan bara tacka och ta emot alla tips och råd.

Är nu en trött och frusen människa som ska ta sig ett välförtjänt bad och sedan lägga sig för att sova.
Imorn är jag bjuden hem till min lillebror på middag, ska bli mycket trevligt. Jag, mamma och mormor ska hem till honom och hans tjej kommer vara där också. Hon ska bli guldsmed och praktiserar nu någonstans, hon ska göra en ring till mig =)

Nä nu skare badas!




Jag lovade ju en bild på killen när han har fin kontakt =) Dock ingen tunga som hänger snett.



Trött kille innan träning (observera den snygga vilopositionen) =D



Tjing o sov gott.....

Dåligt väder?

Nej! Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Idag vankas 3 timmar hundkurs. (Hoppas ingen ställer in) Ska bli mycket kul och spännande. Nackdel: Ross har ett sår på halsen och det känns inte så bra att ha halsband på honom då, men att träna i sele är inget alternativ.

Jag är lite nervös idag för då ska vi träna med någon doft. Funderar på att ta med mig en strumpa, då kan ju jag träna Ross på att leta efter mig =)

Jag ska berätta sen hur det  gått.

Måste kolla när jag ska åka. Tror det var vid 12.



Tjing...


Jobb

idag har jag suttit i några timmar efter jobbet och knåpat ihop några nya Cvn och personliga brev, Nina hjälpte mig med det och det gick ganska bra faktiskt.

Nu får alla hålla tummarna att jag kan få nån av jobben jag sökte.

Imorn ska jag hämta Ross, eftersom klockan blev så mycket tänkte jag att det var bättre att jag tog honom imorn istället, plus att jag kan sova ut lite imorn för jag är väldigt trött.

nu ska jag faktiskt gå å lägga mig, luktar laban här hemma för mamma har tänt rökelser så det stinker ganska mycket, bäst att gå in på mitt rum (där det inte luktar) så jag slipper få ett astmaanfall och huvudvärk för det luktar så starkt.

sov gott alla
Tjing..


Inget att göra.

Jag skulle egentligen ha tränat men det blev inte som jag tänkt mig.

Jag tänkte att efter jobbet skulle jag åka och hämta min dator så jag kunde skicka iväg två jobbansökningar där den ena går ut på tisdag. Men när jag slutade jobbet visade det sig att det inte var nån ide att hämta datorn för att hon som har den inte skulle vara hemma förräns på kvällen... Då sprack det.

Nu är det kväll, jag är trött och stressad över det här med jobb. Jag har fått förlängt fram till sista Januari, jättbra, lön en extra månad. Håll tummarna på att jag får nåt av de jobben jag ska söka.

När jag kom till centrum, handlade jag lite och gick hem.


Sitter nu och tittar på vänner och min mamma ligger här brevid mig i soffan och sover. Jag funderar på att gå å lägga mig o läsa, kanske ska ta mig ett varmt bad först, och läsa lite i badet o försöka koppla av lite.


Imorgon ska jag jobba som vanligt sen ska jag åka o hämta Ross som ska bo här hos oss i helgen. =)



Men såg på vädret att det ska regna imorn, inte så kul. bäst att leta fram regnkläderna, för vad jag har hör så "finns det inget dåligt väder"

Aja, nu ska jag tappa upp lite badvatten och ta fram min bok....

Nu har halva veckan gått....

Dagen började med att jag knappt kom upp ur sängen som de senaste dagarna. Är mycket trött och det är kämpigt att gå upp.. När jag väl kom upp var det bara att fixa lunchen lite snabbt och skynda sig till tåget..

Jobbet har vart en bra jobbdag. Tillräckligt att göra, men samtidigt lite slapptid så jag kunde läsa min bok ;)

Efter jobbet åkte jag hem till min kusin för att träna Ross lite. Han blev som vanligt mycket glad när jag kom. Vi gick ut i mörkret o körde lite koppelträning. Tog kanske 20-30 minuter att gå en 5 minuters promenad för jag  fick backa ganska mycket... Till slut kom vi  fram till fotbolssplanen jag tänkte träna på.

Till en början var han ganska ofokuserad. Det var ju mörkt. Folk stod vid glassbilen och köpte glass och folk var ute på promenad så det var ju intressantare än mig. =) Men efter ett tag började han lyssna och jag gjorde läggande under gång och det gick bättre än förväntat. Han lägger sig inte fort, men efter ett eller två "LIGG" så lägger han sig och ligger kvar =) Linda är stolt, för första gången vi gjorde det fattade han ingenting och tyckte jag var knäpp.

Vi gjorde även lite fotgående och fotposition =) han är ju en stjärna på det nu ;) Han får till det flera gånger och han behöver inte alltid rätta in sig... :D

I helgen ska jag fota honom när han har perfekt kontakt vid fotposition och tungan hänger på sned. Charmtroll......

Lämnade honom och vid sjutiden fick jag skjuts hem av min kusins man. Skönt =) *tack igen för skjutsen* (Det är inte så lång bit att gå, men är lite obehagligt när man inte har Ross med sig)

Nu måste jag fokusera på tvn igen =) Greys anatomy på TV :D

Skön tisdag...

Nu ska jag avnjuta en god måltid. Kött med spenat och tomat, vinegrett och beasås.. samma som igår, men det gör inte nåt för de är ju så gott

Har vart o tränat nu med mamma efter jobbet.


oj blev inte så långt inlägg, får bättre mig till imorn, då ska jag träna Ross


Tjing...

Lättare och lättare...

Japp, veckorutinen, inte att förglömma! Det är ju måndag.... Våååågen.. =)

Ställde mig på vågen imorse, o jag har gått ner ännu mer, -0,7 = - 13,2 kg totalt  (-18,2 kg om man räknar från årets början typ...) *Glad*


Har vart en seg dag på jobbet. Har läst mycke i min bok. Så nu har jag bara halva kvar, tänk att man kan få lön för så lite?

Kvällen har vart lugn, gjorde en god middag till mig, fläsk med tomat och spenat, balsamvinäger/olivolja/kryddor med lite beasås.. Mums... Mamma och jag började prata om glass.. vilket resulterade i att jag gick ner och handlade pepparkakaglass.. så vi kunde fuska tillsammans :D Det var gott, men efter halva la sig sockret på tungan (BLÄ) och för att få bort sockersmaken tog jag en liten bit mörk, besk choklad.

Nu har jag kollat på det nya hundprogrammet på tv, vet inte vad jag ska tycka om det. Måste nog se några fler program innan jag kan säga vad jag tycker.

Själv längtar jag till helgen så jag får träna med Ross! Nu känns det bättre när jag fått en lösning på problemen och även längtar jag till aktiveringen och till lydnaden...

Jag ska sätta upp som mål, för det är alltid bra att ha mål, att år 2009, ska jag och Ross tävla i lydnadsklass 1. Hur vet jag inte, men jag vet bara att vi ska ta oss dit, till mitt mål! Tävla!

Nu måste jag lägga mig o sova, men först måste jag läsa lite i min bok. =)

    Det perfekta paret? ;)    

Tjing....

Häftigt!

Idag var jag på kurs med Rossen =) Stannade på två kurser för samma person, Mikael. Han var jättebra. Förklarade vad jag gjorde fel och sedan  förklarade och visade framför allt hur jag skulle göra. Fick tips på hur jag ska göra när han drar i kopplet och när han fokuserar på andra hundar, och bara efter en timme, var han som en annan hund. Helt otroligt.

På aktiveringskursen fick vi tre små krukor, där skulle vi lägga en godis under så hundarna skulle få upp intresset med att använda näsan o spåra lite. Sedan framöver ska vi lägga en doft under istället för godis. Exempelvis en tepåse.
Det gock bra, förrutom att Ross välte upp alla krukor innan han hittade rätt. Vi använde oss av klicker. mycket bra!
Sedan fick vi trampa upp en ruta som var 1*1 meter, i rutan skulle vi tappa godis och trampa på de. Sedan skulle vi visa hundarna kanten på rutan och säga "sök" eller "leta" o de skulle leta efter godisarna i den lilla rutan, det gick också bra =)

Efter den kursen var det koppelträning, en mycket bra och givande kurs, och för första gången känner jag att han lyssnar och inte drar på samma sätt. Tänker inte förklara det just nu, fråga gärna då förklarar jag =) för det är lite komplicerat att förklara här =)

När jag skulle gå o lämna honom drog han inte en enda gång för jag han stoppa honom. Och i "metoden" innebär det att han ska följa mig, och när kopplet är sträckt ska man backa så ska han följa mig.

HAN DROG INTE PÅ HELA VÄGEN HEM!

Jag är helt förvånad och lycklig så nu ska jag leva på detta tills nästa helg!

Tjing...


Söndag

Idag försökte jag träna lite på morgonen när vi var ute. Men Ross var inte alls mottaglig för info så jag tröttna på och gick hem.

Om en timme ska vi åka till kurserna. Ska bli spännande att se vad den nya kursen kan innebära, men lite nervöst också.. =D



Berättar hur det går..

Hälsomässa och hunddag

Idag var jag och mickis o besökte hälsomässan i älvsjö. Det var jättetrevligt och kul att gå runt bland alla saker och företags som är bra för hälsan =)

Mamma var hemma ensam med Ross i några timmar! Det hade gått jättebra, han är så duktig på att fjäska för henne =) Efter hälsomässan åkte vi hem o hämtade honom och tog en sväng till kungens kurva för lite socialisering och miljöträning :D Han drar fortfarande mycket i kopplet och vrålar på andra hundar, träning träning träning..........

Imorgon är det aktiveringskurs och lydnadskurs =) längtar faktiskt, det ska bli mycket kul o träna honom. Jag har även fått tips om en hundinstruktör som tydligen ska vara mycket duktig, kanske ska kontakta henne i framtiden..


Nu hörde jag precis en trött schäfer gå upp i min säng :)

Tjing...

Han är duktig faktiskt =)

Bajs! Skrev ett jäääääääääääättelångt inlägg o ALLT försvann!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Börja om!

Har hämtat Ross nyss. Eller för ett litet tag sen =) Han drog sådär när vi gick hem, men han lyssnade ändå på vad jag sa, vi tog en längre runda hem och passade på att träna lite lydnad, mest kontakt och fotposition, han har blivit så himla duktig på det, men ibland (läs oftast) är det lite svårt att konsentrera sig ute.

När vi kom hem fick han lite mat och jag har också försökt att träna in kommandot "stå"  för det måste vi ju kunna till tävlingen, än så länge fattar han ingenting och jag tragglar och kämpar. Kom på att jag har en klicker, och jag har ju försökt att klicka in honom, och nu verkar det som poletten trillat ner, för att han fattade att klicka betyder godis, o godis betyder ju nåt bra!  =) Jag kämpade med mitt "stå" klicka och braaaa! =) Han förstod ju lite bättre nu.

Jag tränade också lite fot med klickern och det gick bra, jag ska försöka att komma ihåg att ta ett foto på honom när han har fin kontakt för han är ju såååå snygg o charmig. Och hans blick säger mer än tusen ord =)

Jag hoppas jag får ha honom lite mer nu så jag kan träna honom i klass 1 så vi kan tävla i det nästa år. Skulle ju vara kul att bevisa att han också kan! MEN då måste han bli bättre bland andra hundar och sluta dra i kopplet. Imorgon när det är ljusare ute och jag ser lite mer vad han gör, ska jag ta med klickern o ut till fotbollsplan och träna! På söndag är det ju kurs igen och våran "skojtävling" närmar sig med stormsteg, Linda är NERVÖS!

Nä! nu ska jag sätta mig o läsa min bok, känns som jag inte gjort nåt annat idag än att läsa, för det har vart så lite att göra på jobbet. Jag läser andra delen av Stieg Larssons trilogi, "Flickan som lekte med elden" (Innan läse jag första delen, "män som hatar kvinnor" och när jag läst ut denna jag läser nu, blir det sista boken "Luftslottet som sprängdes" Många jag känner rekommenderar dessa böcker starkt, den första var apseg de första 100-200 sidorna, sen vart det mycket spännande.

Efter dessa böcker blir det boken om Golden Retrievern Marley, jag har lånat boken av Nina för länge sen och bara läst nåt kapitel, är kanske dags att läsa ut den. Efter den på tur bli nog "Låt den rätte komma in" av Ajvide nånting, som jag också blivit rekommenderad av både en kollega och kusin.

Nä  nu ska jag ta fram boken och sätta mig till rätta!

Tjing...


såhär såg han ut för ett tag sen när jag tog han på bar gärning med att ligga i min säg  =)




(o föresten jag har namnsdag idag! Mitt andranamn dock.. )


Livet är orättvist...

Jag tycker att det är fel! Jag hatar att livet inte är rättvist och att jag  inte får som jag vill.. Jag vill så mycket men så lite som går igenom.... Life's a bitch and then you die.........

Imorn ska jag hämta min gris igen! Ross ska bo hos mig i helgen, =) Vi ska träna och sen på söndag är det kurs igen. Två stycken, jag har anmält mig i hemlighet till en ny kurs, en aktiveringskurs =) Så Ross får lite mental stimulans, träffa andra hundar och  jag får lite tips och råd =)

Köpte en ny leksak till honom idag också, En ny boll på ett snöre, för den andra har han bitit sönder. Mycket bra träningsredskap som han tycker om.


  Min trötta Gris!


 Min Kärlek!


Jag saknar mina kära i Norrköping, tänker på er massor och tack för alla långa samtal! Puss på er!!


Nu måste jag äta innan jag svälter, ska läsa min bok o sen ta en promenad med Kussedrull.

Tjing...



 Mysig Näsa

Livet är som ett mörkt hål.....

Och just nu faller jag längre och längre ner!  finns ingen botten..


Tycker inte det är roligt längre, mina intressen verkar inte vara nåt att hålla på med, inte när man ständigt får käppar i hjulen, snart ger jag upp................................

Turn Food...

... står det på micron. Jag är vrålhungrig, är en såndär dag då jag inte varit hungrig på jobbet och har endast ätit filmjölk och sedan har det resulterat i att min mage vrååålar av hunger nu. Ska tina viltskav och göra vår variant av snabbmat, mumsigt!

En seg dag på jobbet, har haft lite för mig och mest suttit i andra tankar =)

Jag får ha Jossan på hunddagis, Känns bra, men då är nästa fråga, Hur ska jag få min mamma att gå med på att hon bor här? Jag vill ha en hund, heltid och ha Jossan hemma på prov en månad skulle ju inte vara helt fel.

Måste planera lite. =)

Nu ska det lagas mat!!!!!

Trött hund och Människa

Japp, Dagen började med en visit till Handen, var ett tag sen man var där =) Ross följde med såklart. En sån enkel hund, han går dit jag går och inget annat =) När han och jag kom fram till Handen Centrum så stötte vi på ett äldre par med en sheltietik, Ross fick hälsa på henne och det gick jättebra! =)

Efter en liten pratstund med tanten gick jag vidare till mötesplatsen, rastgården. Jag tvingade Ross att ligga för det var hundar i rastgården och kenzo med familj hade inte kommit, så där låg han, och skrek i högan sky. Efter en stund blir det ledigt i gården och sedan ser jag en liten svart tuss som kommer springande, Fia hade släppt Kenzo en bit innan och han sprang till Ross.

In med hundarna i gården. De hade så roligt =) Det är så mysigt att se de två leka. Fick träffa mina kära Norrköpingbor för sista gången denna gång, men vi ses igen! På nåt sätt. =)

Efter att hundarna lekt typ 30-40 minuter var det dags att gå skilda vägar.

Jag åkte till min hundkurs. Jag fick vara med på en extrakurs för att jag missat lite. När jag kommer dit är det bara valpar. Gulliga, men jag kände att det inte var det jag behövde träna på, men allmänlydnad är ju alltid bra! Jag försökte göra momenten lite svårare för Ross och det gick bra.

Stannade även kvar efter kursen för att prata lite med Kursledarens man, Han är så trevlig och har haft Schäfer förr och vet vad han håller på med. Han är en riktig "pepparkvarn" för han peppar mig och säger att jag har jobbat på bra med Ross och att jag är duktig och med rätt sorts träning kan jag faktiskt tävla med honom också.

Vi pratade lite utställning också. Jag skulle vilja ställa ut Ross bara för att få se vilken kritik han kan få. I vår ska jag gå ringträning för samma kursledare och samtidigt ska jag träna med Ross nu i helgen så vi kan känna oss stolta för det vi har åstakommit =)

Imorgon ska vi också komma överrens om när vi ska ha vår skojtävlig. Känns nervöst. Men som jag hela tiden försöker intala migsjälv är att vi gör så gott vi kan med de förutsättningarna vi har =)


Nä, nu ska jag se om de är nåt kul på tv, sen ska jag ta det lugnt innan jag går ut med Ross. Tror inte jag hänger med på krogen ikväll......


Tjing...

RSS 2.0