Något förbannad på hundägare!

(Drar alla över en kam med min rubrik, jag vet!)

Nu har jag precis kommit in från min kvällsrunda med hundarna.. Den blev kortare än planerat, för jag ser några personer med andra hundar. Tänkte inte mer på det, utan vi gick som vanligt nedanför mitt hus och runt lite i området. Plötsligt tittar jag bak och ser en lös hund springades (och då menar jag i full galopp) med rest svans och inte så snällt uttryck i kropp och ansikte, han hade siktet inställt mot Grubbel. Ägaren syntes inte till. Jag skriker åt hunden att gå därifrån samtidigt som jag trycker både Maja och Grubbel mot mig ifrån hunden. (Bit inte mina hundatr, bättre om jag blir biten tänkte jag nog i efterhand). Lite skakig i benen gick jag vidare men vi hann inte gå mer än 50 meter till, jag tänkte som sagt att vi skulle gå lite längre och att de skulle få chansen att gå på en stooor snöig gräsmatta för att verkligen få chansen till nattpink och nummer två, men icke. Då kommer samma hund en gång till på samma sätt springandes emot oss, jag skrek nåt i stil med "åh, inte nu igen.... Kan ni ta bort hunden??" och jag kände att det inte var så kul att bli påflugen och såg vetrinärbesök framför mig. Jag tror att om jag inte lyckats få in Grubbel och Maja nära mig, hade det nog blivit slagsmål, för att Grubbel försökte försvara mig (han morrade, och försökte komma mot den andra hunden... Tyvärr hann jag inte reflektera vad Maja gjorde, för att hon är så liten).

Jag blev så arg, men tyvärr så är jag inte så rapp i käften, utan jag skrek till ägaren (och tre andra vuxna människor) som stod 20 meter bort att ta bort hunden.

Jag vet inte om detta räknas som en "hundattack" men jag vill nog kalla det så, även fast "mina"  (och den andra för den delen) inte skadade sig. (Då har jag alltså lyckats bli attackerad för första (och andra) gången på samma kväll, inom loppet av några minuter...............)

Förbannad, ska jag nu lägga mig att sova.... (o klappa extra mycket på Grubbel som fyller år idag! Min bodyguard :P


Jessie 1995-08-29 till 2009-02-24

Ja, allas vår stjärna har idag lämnat oss på jorden och springer på de eviga ängarna.

Idag på min långpromenad med kusinen fick jag ett sms, där min moster berättade att det var dags för Jessie att få komma till hundhimlen. Jessie var sjuk troligtvis cancer i bukspottkörteln och det hade med veckorna blivit värre och hon hade fått krampanfall och blodsockerfall. Det var dags för Jessan att lämna oss och även om det är svårt, framförallt för moster min, har hon det bättre nu.

"Var är räven Jessie?" (Hon sprang alltid och tittade upp i himlen när man sa det)  
Nu är hon i himlen med räven!  

Se hela bilden 


En fin bild på de tre i fårhagen


Jessie den 13 februari 2009, min sista bild på pärlan. Du är djupt saknad!

Städdag, Tvättdag, Promenaddag....

Ja.. Rummet städas.. Grubbel kommer inte få plats hos mig annars =) Maja tar ju inte så stor plats :P Tvätten är nästan klar. Jag Kunde börja två timmar före min tid så jag får mer tid över till roligare saker. Ska ta mig en långpromenad till kungens kurva och köpa mig ett baggenbälte. Ett hundförarbälte. Eventuellt kommer nog ett koppel inhandlas också då det är lite lättare att gå med kortare koppel än 180 cm som standardkopplen är.

Kusin vitamin kommer kanske hänga på! Kul! Roligt att göra nåt tillsammans, och en promenad dit är inte så tokigt i det här fina vädret!

Nä.. Kanske ska ner i tvättstugan nu å se om det är klart?

Lost and found!

Japp.. hann stressa upp mig lite igår då min mobil, plötsligt försvann!!!

Vi tar det från början:

Gick hem till min pappa och farbror och åt en trevlig lunch. Ut i snöovädret och in i en varm bil. Vi åkte hem till kusinen och fikade lite. Det var riktigt kul och jag fick ju träffa Ross igen.. Han blev så otroligt glad och skrek som vanligt! Han öppnade ytterdörren några gånger, han vill ju kolla läget om jag är kvar inne =P

När vi skulle åka därifrån kom ja ju på att jag skulle ringa min mormor MEN då var mobilen spårlöst borta! Vi åkte tillbaka till puben där vi käkat vår lunch. Ingen mobil.. Pappa ringde den hela tiden, och vi gick o sparkade snö för att se om jag tappat den. Ingen mobil. Jag började bli sur på migsjälv och såg framför mig att ja skulle bli tvungen att spärra kort och köpa ny telefon och fixa alllllllla mobilnummer igen.... suck.
Vi ringe även till kusinen man, men han hittade inte mobilen.. Pappa, jag och farbror åkte tillbaka till kusinen o ringde o sparka snö.. Ingen mobil... Men plötsligt hörde jag ett tyst ringande.... Ja! min mobil låg där under den nyfallna snön men den låg långt ifrån stigen man går upp till huset. Jag har bara en förklaring....

Ross blev så glad när jag kom! Vi busade lite och han hoppade på mig några gånger. Då måste mobilen trillat ut. Han måste ha sett den när han var ute, burit runt på den och sen tappat intresset för den och vips hade det snöat massor med snö på den! En läxa har jag lärt mig! Mobilen får ligga i byxan och ljudet får INTE stängas av. Hade inte pappa ringt, hade vi aldrig hittat den om ljudet varir av.

Åkte upp till mormor och åt en god middag. Stannade för att titta på bones.

Dagen har spenderats på hunddagis, nu ska jag vara där i två veckor. Till helgen kommer jag ha två hundar hemma. Först Grubbel som jag lovade att passa.. Längtar för det ska bli riktigt kul. Sen ska jag även ha en av våra dagishundar över helgen på pensionat. Kommer gå bra! Så nu får dagarna gärna gå fort!

Jädra snö!

Ringde precis min pappa.. Har jag otur över mig eller? Som alltid när jag ringer honom, så sover han.. Snöjour. Tydligen har han vart ute typ hela natten till nio imorse, sen ringer jag o väcker honom nu..................

Kommer nog gå förbi honom iallafall. Om en stund. Han får sova lite till så får vi se.

Annars har ju mormor bjudit mig på middag idag, kanske går dit, senare ikväll.. Allt beror på om pappa måste ut o ploga igen... Jag hatar snön.....

Födelsedagsvecka!

Ja, tänka sig, jag har fått fira migsjälv nästan en hel vecka! Underbart...

Allt började på tisdagen då jag äntligen fick återse min kära famlij.. Saknat er så mycket.. Mamma, syrran o hennes kille o självklart Fia (min andra syster) Jag hade tagit med mig tårta och bulle. Fikade, kramades och pratade massor, ville aldrig lämna dom, men ibland måste man ju det också.. =( Blev bjuden på god middag som jag någon gång ska försöka mig på... Stek..... det var riktigt gott!!

onsdagen firades det dock inget, men i torsdags kom mamma, mormor, brorsan o hans tjej över på middag.. Tacos för sedan en fika, mormor hade tagit med sig en syndigt god chokladmoussetårta.. Ååååh det var gott... =)


Min goda chokladmoussetårta




Fredagen innebar en trevlig lunch hos kusinvitamin och trevligt sällskap hos henne. När klockan blev fem befann jag mig i Solna.. där jag helt förvirrad blev överraskad. Jag fick en present och sedan begav vi oss tillbaka mot stan där jag blev bjuden på bio. Bed Time Stories.. en söt och underbar film jag varmt rekommenderar... Middag och film.. En trevlig kväll... Tack!


Kolla in marsvinets ögon :P


Idag är det lördag bara =) är så glad... har trott det vart söndag hela dagen... Idag åkte jag in till stan för att träffa en kompis, köpt mig en Cd (billig 59 kr) och även en ny plånbok och väska.. tyckte jag var värd migsjälv en (eller flera) presenter.. (man fyller ju inte år så ofta) =)



Vi gick på bio även idag och såg Bolt. Jag tycker faktiskt att den var bra. Började lite annorlunda och tyckte att den blev bättre och bättre, en riktigt söt film.. Hade ingen täckmantel (ett barn) med oss, utan vi var två 23 åringar som såg den.. =) Efteråt blev det en riktigt trevlig middag på gyllene måsen för att sedan gå till ett mysigt café på drottninggatan. Där vi njöt av en god kaffe latte och massor med skitsnack! Tack för en trevlig dag gumman.. hoppas vi kan ses i helgen som vi prel.bokade :P


Jag diggar hamstern i kulan.... :P

Imorgon ÄR det söndag o den dagen har jag bestämt att firas hos min pappa. OM han inte måste jobba (hoppas inte, snöjour.... Det snöade när jag kom hem idag så jag får hålla tummarna)



Nu blir det nog sängen, för jag är riktigt trött efter min födelsedagsvecka :P

Lill-Lördag!

Idag är det onsdag.. Ikväll börjar Grey's Anatomy!

Jag har jobbat på hunddagis idag.. Kul! Imorn ska jag också jobba där i några timmar, sen har jag bara en massa måsten... Måste till arbetsförmedlingen, måste hem och städa (om jag inte orkar göra det ikväll, måste handla för sedan imorn kväll kommer mormor, mamma o hennes kille, brorsan o hans flickvän (kanske) vi ska äta tacos och fira mig för på fredag fyller jag år!

Har preliminärbokat in massa datum för jobb senare på kenneln,... Kuuuul jag saknar dom! En av mina favvotikar är dräktig o valpar beräknas om typ två veckor... Då ska jag åka o hälsa på!

Nä... middag kanske??? inte hungrig......

Kort Uppdatering från Uppsala

Japp.. Jag lever o har det bra.. Imorn kommer jag hem o då måste de städas o fixas inför helgen.. (Kanske inte direkt när jag kommer hem :P)

trevlig hemmakväll

Efter dagis idag så kom jag hem, hade handlat lite för att brorsan hämtade mamma så skulle vi laga lite mat, först skulle det bli fisksoppa... Men det blev fiskgryta med en riktigt god majonnässåsliknanade till... riktigt gott.

Mamma hade köpt nåt gott rosévin, har ingen aning om vad den heter, men jag som sällan dricker, o sällan dricker vin, drak i godan ro.. mums.

Brorsan hade gjort en ny tatuering (Jag har än så länge betalat den!) En läcker groda på vaden... Finfin

Eftersom min bror kom över, fick han hjälpa mig med datorn.. Han fick igång den som tur var och nu har jag surfat och tittat på tatueringar o tro det eller ej så tror jag att jag har hittat en som jag skulle kunna tänka mig..

Så lite mer tänkade o sen blir jag brännmärkt :D

Idag smäller det..

Om någon timme ska jag åka och sitta av en onödig timme på arbetsförmedlingen....

Sen blir det trevligare.

Jag och Mickis ska träffas o umgås en stund, Kanske käka eller fika.. Jag kommer vara hungrig för jag har inte ätit frukost än :P

Något less...

Jaha.. imorn börjar helvetet... Ja det gäller väl förhoppningsvis bara en timme.. Bli aldrig arbetslösa!!

Imorn ska jag får "lära" mig hur det ser ut på arbetsmarknaden just nu. Sitta där på arbetsförmedlingen i en timme o slösa bort tid. Kan jag inte bara få prata med en handläggare så jag kan få tips å råd hur jag får ett till jobb då jag ev redan har ett annat på G som jag verkligen vill jobba på.

På torsdag blire kanske lite mer dagisjobb.. Trivs mycket bra där o hundar och ägare blir glada att se mig :D

På fredag är det dags för nästa helvete, tror den är värst. Då ska jag får "lära" mig hur arbetsförmedlingens hemsida fungerar och hur man navigerar bland deras flikar... Ååååh blir så förbannad!! Bara onödigt tid.

Inom två veckor ska jag få prata med en handläggare, tycker det är för lång tid...

Tur att dagis finns!

Helgen blire hundträning i Knivsta och Uppsala, Åker å hälsar på moster några dagar för att träna hund på heltid. Hur ska jag annars kunna tävla??

 Min blivande tävlingshund! =)

Pannkaksfredag...

Nu har jag kommit hem efter en dag på hunddagis.. J ville vara ledig så jag hoppade in o jobbade mellan 10 o 18. Me Love! Men ibland kan man önska att vädret kunde vara lite bättre. =)  Den här veckan har vart helt underbar, Hunddagis hela tiden =)

Det blev inte lika många promenader för det var ju så lite hundar idag, bara 18 =) Men som sagt, vädret var ju inte det roligaste.

När jag kommit hem, var det bara att handla för kvällen och morgondagen, Ikväll är det pannkakor som gäller. Jag har köpt mycket god (vildhallon) sylt, blir även grädde och lite socker kanske :D


Nä.. kanske ska hitta på nåt. Let's dance är ju på tv, men det lockar inte så speciellt mycket. Pannkakssmeten är klar. Snart  äre dags för middag..

Sovmorgon... Nääää...

Idag ska jag ju som arbetslös, ta mig till arbetsförmedlingen för att anmäla mig där..

Jag går upp tidigt, då jag egentligen inte ska vara på dagis förrän klockan 13. Kommer till arbetsförmedligen kvart över åtta, är det nån där?? Nä! Utan jag får glatt (läs extremt irriterad) åka hem o vänta till klockan 10.

Usch o fy för dom!

Nu ska jag iallafall plocka i ordning alla prylar o varmare kläder till dagen å snart åka till den förbaskade a-förmedlingen igen...

Andas in..... Andas ut.... Find a happy place....

trevlig fika på stan

Dagen började inte så bra.. Eller så gjorde den det, beror väl lite på hur man ser det.. Tack för det "lilla" wake-up-callet....

Det resulterade iallafall i ömma ögon. Men nu mår jag bra! Jag åkte in till stan och träffade min kompis M, det var en bra idé. Vi pratade och pratade eller det var väl jag som gjorde det mest! =) Jag köpte en ny hudcreme för den andra var slut.. O en sminkborste.. Nu är det faktiskt kul att sminka sig o då behöver man ju rätt verktyg :P

Vi gick på café och drack en god kaffe latte och jag åt en semla.. Skulle ha tagit nåt annat, blev lite mäktigt, då jag nån timme senare skulle på middag hos mormor.

Vi gick en vända på stan och jag fyndade en ny halsduk på rean. (Ja kusin... jag kommer o hämtar min nån dag, tisdag kanske :P) Sen ville jag handla en skiva. Men såklart var den slut o när jag gick till skivaffär nummer två, var det stängt.

Väl hos mormor kom brorsan och hans tjej och vi fyra åt en mycket god middag. Fläskfile med svampsås och ungsstekta grönsaker. Mormor hade också köpt semlor, så idag har jag lyckats äta två :P Gott vare (blir många träningspass nästa vecka) Vi pratade o hade de trevligt.. Alltid mysigt hos mormor, god mat och trevligt sällskap, ska nog gå till henne nån dag i veckan o äta middag :P

Imorgon blire arbetsförmedlingen o hunddagis, jag längtar verkligen dit, var ju riktigt länge sen! =P

Ego-Boost och Myshelg

Jaha... Då var man fritidsforskare då... Men det är absolut inte för all framtid... :P Känner på mig att det snart kommer dyka upp nåt..

Fredagen avslutades med att jag blev avtackad av mina kollegor o chefer. Fick en jättefin blomma och många lyckönskningar... Kommer verkligen att sakna TC för att det är den enda arbetsplats jag verkligen känt mig välkommen varje dag sen dag 1.



Min fina blomma jag fick från mina kollegor


Efter jobbet åkte jag till min dejt för kvällen. Jag var nervös (jo jag vet att du möjligen läser detta) men när jag kom fram o vi började prata så släppte nervositeten och det var en underbar kväll.. Jag hade det mysigt och vi gjorde hemgjord pizza som var mycket god. Vi tittade på film, en annorlunda film som faktiskt blev mycket bättre mot slutet.. Pratade massor och njöt. Jag kom hem klockan 2.50 och nästa dejtplanering står jag för... Vet redan vad.. Men var och när har ja inte riktigt kommit underfund med :P

Idag har jag vart på kalas i Eskilstuna hos E som fyller år. Det var jättekul att träffa gamla vänner o bekanta. Äntligen fick jag träffa min kompis J som jag inte träffat på flera år. Mitt ex var där, det har ju gjort att jag mått väldigt dåligt över att åka, nära att jag inte gjorde det. Som sagt så åkte jag. När jag kom in i rummet. Skakade jag så mycket att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Som tur är fanns J där och gav mig en lång och varm kram... Tack!

Det tog lång tid innan jag kunde fungera som vanligt, jag tycker också (såhär i efterhand) att jag kanske var lite elak. Men det var verkligen inte planerat.. Jag mådde väl helt enkelt inte bra...

Det har varit en psykiskt jobbig kväll med god mat och trevligt sällskap. Kan säga att jag är glad att vara hemma och känner att jag verkligen måste bli bättre på att hålla kontakten med mina vänner och att jag verkligen kommit över Honom! Livet går vidare och att jag äntligen får vara lite ego. (då jag aldrig vart det tidigare)



Jag, redo att åka till festen :P








RSS 2.0